Страни за помош

Контакт

Ако вашето прашање не е одговорено, или сакате да не известите нешто за веб-страницата, контактирајте не.

Кредитирано #

Alaveteli, софтверот што го овластува Слободен Пристап, е проект на mySociety, организација во Велика Британија. mySociety гради веб-страници кои им овозможуваат на граѓаните да бараат одговорност од имателите.

Развој #

Срдечен поздрав до Alaveteli’s придонесувачи.

Како да помогнете #
Станете волонтер #

Ако имате страст за транспарентност, голема трпеливост и малку слободно време, размислете да станете еден од Слободен Пристап's волонтерите во административниот тим. Работата вклучува поддршка од корисници, помагање во решавањето на правни проблеми, обликување на насоката на страницата и управување преку е-пошта.

За почеток, стапите во контакт.

mySociety, матична организација на Alaveteli, е добротворна организација. WhatDoTheyKnow, нашата најпосетувана страница на Alaveteli, чини илјадници фунти секоја година, за главни трошоци како што се сервери, одржување и развој.

Вашите придонеси, сепак мали, навистина помагаат. Донирај.

Подредете ги работите #

Да бидеш администратор е интересно! Помогнете им на корисниците да пронајдат успешни барања, мониторирајте ги перформансите на имателите, со учествување во играта за категоризација.

Или, дознајте ги адресите за е-пошта на имателите.

Споделете #

Немаме огромен буџет за маркетинг, споделувањето навистина помага.

  • Напишете блог-пост за Слободен Пристап, или интересно барање што сте го пронашле.
  • Споделете на форум што е често посетуван од други кориснции и наведете за што служи страницата.
  • Кажете им на пријателите.
  • Известете го вашиот локален весник или списание и наведете колку сме корисни за вашата заедница.
  • Почнете разговор.
  • Побарајте да ви доставиме летоци во вашата локална библиотека или кафуле.
Помогнете ни со нашиот код #

Видовте нешто што може да работи подобро? Ако сте програмер, превземете го изворниот код на нашиот проект, Alaveteli и испратете ни барање за повлекување (pull request). Слободен Пристап е кодиран во Ruby on Rails.